Hey'di Waterseal

Om Hey'di Waterseal

Waterseal er en nyutviklet teknologi av Hey’di AS som gir sement- og kalkbaserte produkter unike vanntettende egenskaper. Vanlige sement- og kalkbaserte produkter vil suge opp vann slik at de over tid kan bli vannmettet. Hey’di Waterseal stopper dette vannoppsuget og gir i stedet produktet helt vannavisende egenskaper.

Alle konstruksjoner i en bygning skal kunne puste. Fukt som er stengt inne i konstruksjonen er skyld i mange problemer. Dette kan være maling som flasser av, armering som ruster, materialer som brytes ned, vekst av sopp og mugg, salt- og kalkutfelling osv.

Ved bruk av vanlige membranløsninger, så stopper konstruksjonen å puste. Membranen hindrer innestengt fukt i å fordampe ut slik at den blir værende igjen i konstruksjonen. Når fukten blir værende igjen i konstruksjonen danner den grobunn for vekst av mugg og sopp. Giftig mugg er et stort helseproblem og kan gi en rekke alvorlige plager for de som bor i bygningen. Innestengt fukt bidrar også til mye kortere levetid for de materialene som konstruksjonen er bygget opp av. Over tid bryter fukten ned materialene, noe som igjen gir problemer både med utseende til bygget og ikke minst for den lastbærende funksjonen. Et tørt bygg bruker også mindre energi enn et vått bygg.

Løsningen på dette er Hey’di Waterseal - 100 % vanntett

Alle Hey’di Waterseal produkter er 100 % vanntette gjennom hele tverrsnittet. De kan påføres på både positiv og negativ side (for eksempel utvendig eller innvendig i en kjeller).

Pustende

Hey’di Waterseal hindrer ikke fukt i konstruksjonen i å fordampe ut. Siden det ikke kommer nytt vann inn, og det vannet som er i konstruksjonen kan komme ut i form av damp, så vil Hey’di Waterseal etter hvert kunne tørke ut konstruksjonen. De negative effektene med fukt vil derfor avta og etter hvert forsvinne helt.

Våre Waterseal-produkter

En rekke av våre produkter har nå fått Waterseal-egenskapen. Du kan se hvilke produkter her.

Hvordan fungerer Hey’di Waterseal?

Produktene med Hey’di Waterseal blir 100 % vanntette, og forblir helt diffusjonsåpne.

Vanntettingen i Hey’di Waterseal er basert på fysiske prinsipper og ikke organiske tilsetningsstoffer. Egenskapen vil ikke bli brutt ned over tid. Hey’di Waterseal inneholder ingen skadelig stoffer og medfører ingen ekstra merkeplikt på produktene.

 

Sjekk også