Baderomsvegg

Baderomsvegg

I dag benyttes våtromsplater i stor utstrekning, f.eks. Wedi plater. Disse er vanntette og fungerer som en membran. Kan limes på murvegger og settes rett på reisverk (spikerslag til vask/toalett og annet som skal henges på veggen må lages). Gips og lignende plater kan fortsatt benyttes, krever da membran på hele platen.

På yttervegg og mot kalde rom (boder/soverom er regnet som kalde rom) skal de fleste våtroms plater smøres med membran i tillegg, dette for å oppnå høy nok damptetthet.

På yttervegg skal man også fjerne plasten som er i veggene. På plater skal alle skjøter og hjørner/overgang gulv/vegg forsterkes med skjøtebånd, forsterkning hjørner. Alle rørgjennomføringer og sluk skal ha mansjetter.

 Flislegging:

Planlegg flisleggingen godt, husk at jo større fliser du legger jo vanskeligere er det med fall på badegulvet. Ofte må man lage fall som kun går en veg for å kunne legge store fliser. Benytt gjerne mosaikk (små fliser) i dusjen, da kan du lage litt ekstra fall der vannet treffer gulvet. Mange fliser i dag krever mer av flislimet en de gjorde tidligere, derfor er det viktig å bruke flislim med god kvalitet og er fleksible.

Veldig harde fliser som har litte vannoppsug kan man med fordel smøre litt flislim på baksiden av flisa også, dette sikrer at flisa sitter godt. På store fliser anbefales det alltid å smøre på baksiden av flisa i tillegg til på underlaget.

Hey’di Semfix Hvit er ett godt og fleksibelt hvitt flislim som fungerer godt til de fleste typer fliser.

Fuging:

En fin fuge er det som gjør flisarbeidet perfekt. For å få en pen holdbar fug er det noen ting som er viktig. Fugemassen må blandes ordentlig, en fugemasse som ikke blandes ordentlig kan bli løs og skjoldete. Det er viktig å la fugemassen hvile etter blanding, deretter skal den røres opp på nytt. Sørg for å fylle fugene ordentlig, dra fugebrettet på skrått over flisene, da fylles de best. La fugen tørke minst 20-30 minutter slik at når du kjenner på fugen med fingeren skal du kjenne at den begynner å bli hard. Gni over fugemassen med en fugesvamp som er lett fuktet, det skal ikke komme vann på gulvet fra svampen. Vask deretter svampen og dra den over flisene slik at flisene blir rene, normalt vasker man 2-3 ganger. Det er viktig at det ikke brukes mye vann ved vasking, da kan man få lysere fuger enn ønsket, man kan vaske ut fargen og få hvite utfellinger i fugen.

Dette er spesielt viktig med mørke fuger. 

Hey’di Multifug og Hey'di Premium Xtra Fug er velegnet til bad.

 

Sjekk også