Tetting mot vann og fuktighet i grunnmur

Tetting mot vann og fuktighet i grunnmur

Tetting av grunnmur utvendig/Hey’di K11

Bygges det med kjeller eller du må bytte drenering rundt huset ønsker man en tett kjellervegg slik at fukt ikke kommer inn gjennom veggene. Hey’di K11 er en vanntett slemming som legges rett på muren før man legger isolasjon eller knotteplast før igjenfylling. Hey’di K11 lar muren din puste og vil tette mot vanninntrenging også hvis drenering ikke klarer å ta unna for unaturlig mye nedbør.

Hey’di K11 brukes oftest under bakken, over bakken benyttes ofte Hey’di Dekorpuss som overflatebehandling. Hey’di K11 legges rett på støpt mur eller lettklinkerblokker(Leca), man trenger ikke å pusse først.  Muren skal være ren for skitt og andre forurensninger. Store sår og sprekker repareres med Hey’di Stormuring før slemming.

Muren skal kun fuktes med vann før påføring, muren skal være mørk av fuktighet uten at det ligger vannfilm.

Man skal også fukte mellom strøkene.

Under bakken anbefales minst 3 fyldige strøk, du bruker da ca. 3 kg/m2 totalt.

 

Hey’di K11 legges enklest på med en murekost med naturbust. Murekost med naturbust har en blass gulfarge på busten og er litt trå og ta på, den tar til seg produktet lett og er fin å jobbe med.

Kosten bør fuktes med vann før bruk og rengjøres innimellom.

Vannsisterner/brønner

Mange har vannsisterner eller brønner som ikke er tette.

Hey’di K11 er godkjent brukt sammen med drikkevann og kan brukes til tetting av brønner og vannsisterner i mur/betong. Tøm brønn/sisterne for vann og rengjør godt. Sår og sprekker repareres med Hey’di Stormuring før man slemmer med Hey’di K11. Sprekker meisles opp til V-form før reparasjon for å få en god heft til Hey’di Stormuring.

Veggene skal kun fuktes med vann før påføring, muren skal være mørk av fuktighet uten at det ligger vannfilm. Man skal også fukte mellom strøkene. Der det skal fylles vann anbefales 4 fyldige strøk, du bruker da ca. 4 kg/m2 totalt.

Hey’di K11 legges enklest på med en murekost med naturbust.

Murekost med naturbust har en blass gulfarge på busten og er litt trå og ta på, den tar til seg produktet lett og er fin å jobbe med. Kosten bør fuktes med vann før bruk og rengjøres innimellom.

Sjekk også