Sparkling av vegger

Sparkling av vegger

Gammel papirtapet bør fjernes, denne løsner ofte når den blir fuktig. Man tilfører en del fuktighet med sparkel produkt som legges utenpå. 

Tekstiltapet med bakside bør også fjernes men sitter den godt kan den primes med Hey’di Primer Gulv tynnet 1:3 før man sparkler. Noe av tapeten vil nok løsne, denne fjernes og man primer på nytt der tapeten fjernes.  Vinyltapet kan man stort sett bare prime med konsentrert primer gulv og sparkle på uten problemer. 

Malt Strie og malbar tapet kan man stort sett sparkle rett på uten problemer.

Ubehandlet murvegg rengjøres godt og primes med Hey'di Primer Fasade før man sparkler, er veggen av god kvalitet holder det med å fukte med vann. Man bør også fukte med vann mellom sparkel lagene, det gjør sparklingen lettere og du får ett bedre resultat. 

Siporex bør primes med Hey’di Primer Fasade 2 ganger vått i vått før sparkling.

Sparkling på panel kan være vanskelig å få bra, dette skyldes at det er mye bevegelse i paneler som får sparkelprodukter til å sprekke. 

Hey’di Lett Repp er en sementbasert sparkel med gode bruksegenskaper, den er lett kremete og ikke seig å jobbe med. Den synker ingen ting slik at selv tykke lag beholder «høyden» og formen etter tørk. Man vil med dette spare flere runder med sparkling sammenlignet med ferdigblandet sparkel. Den kan blandes i forskjellig konsistens slik at skal du bygge tykt blander du den tykkere slik at den fyller bedre. Den vil også tørke gjennom hele sparkel laget i løpet av noen timer, også tykke lag med sparkel. Er det behov for å skru i veggen etter sparkling vil Hey’di Lett repp også gi godt skruefeste.

Hey’di Lett Repp er lett å slipe med vanlig sandpapir og gir en fin overflate for videre behandling.

 

 

Sjekk også