Varmegulv med fliser

Varmegulv med fliser

I en gang eller en entre velger mange å legge fliser, detter er fine gulv, tåler mye og er lette å holde rene. Mange av våre hus er bygd i tre, å legge fliser på tregulv fungerer ikke. Fliser lagt på ett tregulv vil sannsynligvis løsne og sprekke pga. bevegelsene.

Hey’di Stålnettløsning er en lavt byggende løsning for varmekabel og fliser på tregulv. Denne løsningen legges i minimum 2 cm tykkelse og sørger for at gulvet ditt blir stabilt til flisleging. Det er ikke behov for verken gipsplater eller andre typer plater på gulvet, stålnettet sørger for avstanden varmekabelen skal ha til tregulvet når avrettingen renner under kabelen og avstivningen av gulvet. Man har heller ikke behov for å ha en cc 30 konstruksjon.

Det er viktig å rengjøre gulvet godt før man primer med konsentrert Hey’di Primer Gulv.

Tett alle sprekker hvor sparkelen kan renne ned med akryl fugemasse e.l. og monter Hey’di Mykfuge langs veggene.

Kramp fast stålnettet med 1 rute overlapp før varmekabelen legges på den øverste tråden på stålnettet.

  

Er det betong gulv skal man prime med Hey’di Primer Gulv tynnet 1:3 med vann, varmekabel limes rett på betong gulvet (trenger ikke Hey’di Stålnett).

 

Sett Hey’di Nivåpinner ut over gulvet og klipp disse slik at toppen er så høyt avrettingen skal være.

Avrett gulvet med Hey'di Fiberplan Rapid, Hey'di Fiberplan Normal eller en av våre andre fiber avrettinger.

Når man skal blande avrettingsmasse lønner det seg å planlegge.

Mål opp riktig vannmengde og fyll så mange bøtter og kar med riktig vannmengde som du trenger, da slipper du å bruke tid på å fylle vann. Hell vannet i blandebøtten før du har i pulveret. Bruk en kraftig elektrisk visp for å blande sammen sparkelen, rør i minst 2 minutter. Begynn å helle ut sparkelen i strenger innerst i rommet og fyll på til du har den høyden du skal ha før du begynner å fylle utover gulvet (bruk gummistøvler på beina slik at du kan gå i sparkelen).

 

Underveis i leggingen «hjelper» du avrettingen inn i hjørner og jobber litt i overflaten med en tannsparkel, dette sikrer at sparkelen blir rett. Fyll opp til nivåpinnene akkurat blir borte. Det gjør ingen ting om sparkelen stivner før du er ferdig med gulvet, du gjør deg ferdig etter hvert som du flytter deg utover og det som stivner er ferdig gulv.

Fliser kan legges etter 1 døgn på alle våre avrettinger.

Flislegging:

Planlegg flisleggingen godt slik at du får like stor kapp på flisene langs veggene rundt rommet. Mange fliser i dag krever mer av flislimet en de gjorde tidligere, derfor er det viktig å bruke flislim med god kvalitet og er fleksibilitet. Veldig harde fliser som har lite vannoppsug kan man med fordel smøre litt flislim på baksiden av flisa også, dette sikrer at flisa sitter godt. På store fliser anbefales det alltid å smøre på baksiden av flisa i tillegg til på underlaget. Hey’di Semfix Hvit er ett godt og fleksibelt hvitt flislim som fungerer godt til de fleste typer fliser.

På store fliser kan Hey'di Semfix Grå fint benyttes, dette sørger for god oversmitting av limet og er lett å jobbe med.

Fuging:

En fin fuge er det som gjør flisarbeidet perfekt. For å få en pen holdbar fug er det noen ting som er viktig. Fugemassen må blandes ordentlig, en fugemasse som ikke blandes ordentlig kan bli løs og skjoldete. Det er viktig å la fugemassen hvile etter blanding, deretter skal den røres opp på nytt. Sørg for å fylle fugene ordentlig, dra fugebrettet på skrått over flisene, da fylles de best. La fugen tørke minst 20-30 minutter slik at når du kjenner på fugen med fingeren skal du kjenne at den begynner å bli hard. Gni over fugemassen med en fugesvamp som er lett fuktet, det skal ikke komme vann på gulvet fra svampen. Vask deretter svampen og dra den over flisene slik at flisene blir rene, normalt vasker man 2-3 ganger. Det er viktig at det ikke brukes mye vann ved vasking, da kan man få lysere fuger enn ønsket, man kan vaske ut fargen og få hvite utfellinger i fugen. Dette er spesielt viktig med mørke fuger. Hey’di Multifug og Hey'di Premium Xtra Fug er velegnet til gangen din.

 

Sjekk også