Hey'di Fiberpuss

Hvordan pusse med Hey’di Fiberpuss

Underlag skal være rent og fritt for forurensninger.

EPS slipes lett over for støv o.l. XPS raspes lett i overflaten med sag e.l. for å sikre god vedheft. Underlag av mur/lettklinker fuktes med vann, men viktig at det ikke ligger en film av vann på overflaten.

Det er viktig at Hey'di Fiberpuss blandes godt, la pussen hvile 2 minutter før den blandes opp igjen, da får man en smidig puss å jobbe med. Begynner pussen å sette seg mens du jobber kan du blande den opp igjen uten å tilsette vann, da blir konsistensen fin igjen.

Monter Heydi Startlist ca. 30 cm over bakkenivå, hjørnelister på utvendige hjørner og vindusprofiler mot vindu/dører, disse festes med pussmørtelen. Trekk på ca. 5-6 mm med puss og legg duken uten å presse den inn. Det er viktig at armeringsduken ikke presses inn mot underlaget, men blir liggende i den ytterste halvdelen av pusslaget.

Under startlist og mot bakken, anbefaler vi at det brukes Hey'di Fiberpuss Dekor Grå eller Hey'di Fiber Hvit. Disse to pussmørtlene er fiberarmerte, vanntette og trenger ingen videre overflatebehandling. Hjørner rundt vinduer og dører er svake og punkter og disse anbefales og armeres ekstra.

Da legges det en ekstra bit med armeringsduk som legges 45 grader over hjørnet, dette gir en «dobbel» armering.

La dette laget sette seg/herde. 

Fukt med vann før neste lag legges på i 3-4 mm tykkelse. Når pussen begynner å sette seg kan du starte med å filse/glatte pussen. Dette gjøres med ett filsebrett eller svamp. Gjør sirkulære bevegelser over pussen til du er fornøyd med resultatet, løsner siste pusslag eller det blir bare «klin» må du vente litt til med å filse.

Begynner det å bli tørt kan du fukte lett med vann for å lette filsingen. Ikke stå i solveggen eller en solvarm vegg og gjør dette, da tørker pusse altfor fort og du rekker ikke å filse. Man risikerer også at pussen sprekker. 

Hey'di Fiberpuss må overflatebehandles for å få en slagregnstett overflate. Hey'di Kalkmaling eller Hey'di dekorpusser/slemminger er perfekt til dette. 

 

 

 

 

Sjekk også