Overflatebehandling og Hey'di Dekorpuss

Overflatebehandling og Hey'di Dekorpuss

Vedlikehold utendørs.

Vår og sommer er tiden for vedlikehold av våre hus og uteområder.

Vi bruker mye tid og penger på vedlikehold av våre eiendommer og ønsker ett resultat som er varig og pent over tid.

Hey’di Dekorpuss/slemminger er kjent for mange som en god løsning på grunnmuren, denne gir en dekorativ kostet overflate som gjør muren din vanntett, men samtidig lar den puste.

Dette minimaliserer risikoen for stygg avflassing.

Hey’di Kalkmaling er en kalkbasert maling som også innehar disse egenskapene. Den påføres som en vanlig maling med kost eller rulle. Den gir en slettere overflate enn Hey’di dekorpuss.

 

Hvordan få bra resultat

For å få ett bra resultat er forarbeidet viktig. Man må rengjøre underlaget godt og reparere alle sår. Vask godt med avfettende vaskemiddel f.eks. Hey’di Grunnrens. Reparasjoner utføres med Hey’di Stormuring, en allsidig og vanntett reparasjonsmørtel.

På ubehandlet mur og sugende underlag primes det først med Hey’di Primer Fasade, dette sørger for god heft og jevnt sug i underlaget som gir mindre skjolder i overflaten.

Maling bør fjernes, men produktene kan også legges utenpå maling.

Da må man først sjekke at malingen sitter godt fast, for løsner malingen så løsner alt.

For Hey’di dekorpuss skal da litt av vannet byttes ut med Hey’di KZ for god heft, mens Hey’di Kalkmaling kan males rett på gammel maling.

Påføring av produkt

     

Hey’di Dekorpuss legges enklest på med en murekost med naturbust.

Murekost med naturbust har en blass gulfarge på busten og er litt trå og ta på, den tar til seg produktet lett og er fin å jobbe med. Kosten bør fuktes med vann før bruk og rengjøres innimellom. Kostes på veggen i minst 2 fyldige strøk, mellom strøkene fukter du muren med vann.

Dekorpussen leveres i 4 farger, Hvit, Lysgrå, Grå og Murgrå.

Hey’di Kalkmaling legges på med vanlig malerkost eller rulle.

Leveres i 3 farger, Hvit, Lysgrå og Grå

Støttemurer, frittstående murer og vegger uten takutstikk

På støttemurer, frittstående murer og andre murer/vegger der vann kan renne fritt nedover overflaten anbefales ikke bruk av lysgrå, grå og murgrå farge. Disse vil få hvite renner eller bli helt hvite på grunn av utfellinger fra pussen og fra underlaget.

Se også film om Hey'di Dekorpuss her.

 

 

Sjekk også