Garasjegulv/terrasser/utvendig avretting

Garasjegulv/terrasser/utvendig avretting

Dette krever spesielle avrettinger og primere som tåler den fukt og mekanisk belastningen som blir på slike steder. Hey’di Heft, Hey’di Flytstøp og Hey'di Fiberplan Ute er gode produkter til dette formålet. Det er viktig at temperaturer i luft og underlag er over +6 grader ved utførelse.

Forarbeid: At underlaget er solid og gir en god heft til det som skal over er viktig. Gulvet anbefales frest før behandling med Hey’di Heft, slike freser leies hos utleie selskaper og er ikke en kostbar sak og sikrer heft tvil underlaget. Fresing fjerner evt. sementslør, forurensning og løst støp. Det gir også en ru overflate som gir god heft.

Olje og fett kan være vanskelig å fjerne og vil være en usikkerhet. Etter fresing fuktes gulvet godt med vann, betongen skal være mørk av fuktighet når Hey’di Heft kostes på underlaget. Man bruker nok 1-1,5 kg/m2 med Hey’di Heft.

 

Påføring av flytende støpemasse

Man kan flyte gulvet med Hey’di Flytstøp eller Hey'di Fiberplan Ute, den store forskjellen er byggehøyden på produktene. Man kan legge disse flytende støpemassene i Hey’di Heft før den herder, dette gir best heft. Man kan også vente til Hey’di Heft har herdet, men da lønner det seg å fukte litt med vann før man har på Hey’di Flytstøp/Hey'di Fiberplan Ute.

Hjelp ut støpen med en tannsparkel og bruk en piggrulle til slutt, ikke press piggrullen ned i støpen men hold den litt opp slik at man kun ruller i overflaten (spesielt ved tykkelser over 10 mm). Dette hjelper støpen å flyte sammen slik at overflaten blir best mulig.

Får å gjøre utlegging smidig lønner det seg å måle opp vann til alle sekker før man begynner å blande, da slipper man å bruke tid på å fylle vann i bøtter, det er viktig å ikke bruke mer vann enn det som er beskrevet. Skal man bygge mye fall kan man redusere vannmengden litt. Vær gjerne 2-3 personer slik at 1 blander, 1 bærer og 1 legger ut. Ikke gjør disse støpearbeidene i sollys eller dager med mye vind, da tørker det for fort.

Etterbehandling.

Noen timer etter støping, når støpen blir lys kan man med fordel ettervanne og dekke med folie, dette forhindrer for rask uttørking og miniserer risikoen for sprekker og bom i gulvet. Gulvet kan ligge ubehandlet eller det kan flislegges eller belegges med epoxy e.l. (legging av epoxy eller andre tette belegninger krever at det ikke er oppadstigende fukt i gulvet)

 

 

 

 

 

Sjekk også