Hey’di Superflyt på nye Nasjonalmuseet

Hey’di Superflyt på nye Nasjonalmuseet

Bygget blir oppført på den gamle Vestbanetomten i Oslo, med fantastisk utsikt mot Oslofjorden og Akershus festning. Som under vår befaring den 4. september lå badet i vakker høstsol. Her blir det åpen takterrasse med spektakulær utsikt.

Samt ett gulv av høyeste kvalitet.

 

 

 

 

 

 

Hey’di AS som i år feirer 50 år i markedet. Er stolte av å få være med å bygge ett slik vakkert kulturbygg i Norge. Vår ambisjon er å strekke oss lengre enn våre konkurrenter. Vi skal være mer fleksible og ha mest kjennskap til norske byggeforhold. Vi skal dyrke vår egenart og bli best. Vi liker å løse utfordringer og gjør det raskt. Vi produserer i Norge for norske forhold.

 

 

Salgsingeniør Jaran Bøen i Hey’di AS forteller at det nye nasjonalmuseet i Oslo er et av våre største pågående prosjekt hvor vi leverer gulvavretting. Med vår spesial kompetanse vokser vi stadig i markedet og tar andeler med bakgrunn i nærhet til kunder og samarbeidspartnere.

 

Kompetanse & samarbeid

Hey’di AS vet vi blir best i samarbeid med andre. Ved å utnytte hverandres spesialkompetanse vil vi hjelpe oppdragsgivere og byggherrer med å levere ett ferdig gulv helt i henhold til arkitektenes visjon. Dynamikken i samarbeidet med Gulventreprenøren AS gjør oss til en bedre aktør i bransjen.

Oppfatningen deles med vår prosjektpartner Gulventreprenøren.

«Vi kan trygt si at vi har lært mye på veien til et nytt Nasjonalmuseum, som definitivt vil påvirke oss og gjøre oss sterkere og mer kunnskapsrike i vår arbeid. Arbeidet har variert i stor grad, vi har møtt på motstand, nye utfordringer, nedturer og en god del oppturer.»
Mari Ysen-Haugen

 Tilpass eller dø

Mennesker og bedrifter drives av utfordringer og motstand. Det er som i Darwins evolusjonsteori. Tilpass eller dø. Det er først i reell bruk i prosjektene at produktene møter kravspesifikasjonen og resultatet gir endelige svar.

Prosjektleder Bård Torkehagen forteller:

«Underveis i prosjektet dukket det opp et problem. Produktet som var priset under limt parkett var beregnet i tykkere lag. Så viser det seg at det ikke er tilstrekkelig høyde. Det måtte inn en avretting som kunne legges tynt og som flyter meget bra. Samt har en overflate som passer til hellimt parkett»

 

 

 Problemets gave

Bård Torkehagen beskrev og forklarte utfordringen for oss.

Forskning og utviklingssjef i Hey’di Bjørn Bonsak og salgsingeniør Jaran Bøen tok utfordringen. Basert på input og situasjonen. Videreutviklet vi på 2 uker ett produkt til de aktuelle forhold og brukssituasjon. Nettopp det tette samarbeidet mellom partene er høyt prioritert hos oss og vi mener dette skiller oss fra andre aktører i bransjen. Vi skal sammen med våre samarbeidspartnere og kollegaer i prosjektene. Kjenne norske forhold best. Vi skal skape «vinn- vinn» å hjelpe hverandre som ett team.

 

Situasjonsutviklet Superflyt

Det videreutviklede produktet kalt Hey’di Proplan Superflyt, ble dermed en del av våre standardprodukt. Hey'di Proplan Superflyt er en sementbasert, selvutjevnende avrettingsmasse som brukes for å få best mulig overflatefinish. Hey'di Proplan Superflyt kan legges i tykkelser fra 3 mm til 20 mm og gir en overflate som er egnet for alle typer etterbehandlinger uten behov for foregående sliping. Hey'di Proplan Superflyt er fuktskadestabilt og kan belegges raskere enn vanlig normaltørkende avrettingsmasser. Dermed løsningen på utfordringen vi stod ovenfor.

 

 

 

Iverksettelse og gjennomføring

På det nye nasjonalmuseet har vi sparklet over 23 000 kvadratmeter i perioden februar 2018 til september 2018. I tillegg til selve sparkingen la Gulventreprenøren ut over 18 tusen kvadratmeter med Aprobo akustikkmatte.

 

Hey’di produkter brukt:

 

Denne artikkelen er skrevet av Hey’di AS salgs og markedsdirektør Kenneth Antonsen. 7 september 2018

Med bruk av kilder:

6 september 2018:

https://www.statsbygg.no/Prosjekter-og-eiendommer/Byggeprosjekter/Nasjonalmuseum/

Samt innspill fra Gulventreprenøren AS.